In interjú

Interjú a KlaudiBlog írójával ✒️


Sziasztok!


Áprilisi #Bloggerjáték nyertesével, Klaudiával, a KlaudiBlog.hu írójával készült el most egy nagyon kedves kis interjú. Azt hiszem bárkinek bátran ajánlhatjuk a blogját, hiszen inspiráló, társadalmi témákkal foglalkozik és olvashattok arról is, milyen az élet hallássérült lányként. 

Az áprilisi #Bloggerjátékunk témája a tavasz volt, amelyhez négy szót adtunk meg támpontként. A szavazatok alapján Klaudi és Bernadette posztjai nyertek.

Mivel Klaudi-val még nem készült interjú, ezért most itt az ideje, hogy megismerjétek őt is és az ő világát. Ide kattintva, elolvashatjátok a korábban készült interjúinkat.
1. Kérjük öt mondatban írj magadról!

Sziasztok! :) először is; köszönöm szépen a lehetőséget! :) Klaudiának hívnak, 29 éves hallássérült lány vagyok. Kiskorom óta mindkét fülembe hallókészüléket-illesztéket hordok. Szeretek; olvasni, sütni~főzni, kreatív hobbizni. Boldog kapcsolatban élek a párommal. Őszinte, nyitott, kedves, barátságos személyiségű, állatbarát vagyok, van is egy hörink. :) 

2. Nagyon színes és átlátható a blogod. Mi okozta a legnagyobb nehézséget a blog beindítását illetően?

A hallássérültségem okozta leginkább a nehézséget, de hál istennek ezen sikerült felülkerekednem, mielőtt belevágtam volna a blogolásba. Elengedtem minden negatív kommentet, ha netalán lennének majd. S, rájöttem arra, hogy elsősorban magamnak kell írjam, utána másoknak. Az, hogy van akinek esetleg nem tetszik, az természetes dolog, nem tetszhet mindenkinek. 

3. Jó olvasni, hogy kellő őszinteséggel írsz a hallássérülésről és gratulálunk a magazinhoz is. Hogy látod, az emberek szívesen fogadják a segítséged, tapasztalataid?

Nagyon szépen köszönöm! :) Szerintem igen, legalábbis eddig nem kaptam negatív kritikákat vagy beszólást, inkább pozitívan állnak hozzám, és a blogomhoz. Apró lépések ugyan, de kezdik elfogadni a hallássérültséget is, még ha nem is mindenki, de hiszem hogy az emberek elfogadóbbak, nyitottabbak. Szívesen beszélnek velem, barátkozom. Sok barátnőre is leltem, amire őszintén szólva nem számítottam. :) 

4. Milyen volt a gyerekkorod hallássérült lányként? Hogy emlékszel vissza?

A hallássérültségem ellenére is jó gyerekkorom volt, kivéve az első osztály nem volt valami rózsás. Ott kezdtem el jobban foglalkozni azzal, hogy miért lettem hallássérült, miért nem hallok úgy, mint mások? És sorolhatnám. A második osztályt izgatottan vártam, ugyan akkor féltem is, hogy mit gondolnak majd rólam. De pozitív tapasztalat lett, mert befogadtak egy közösségbe, egy közegbe, ahol nem kellett félnem semmitől. Nyilván mindenkinek furcsa volt, hogy egy kisgyerek hallássérült, természetesen meg is értem. Manapság sajnos egyre gyakoribb a halláskárosodás, siketség; lányok, fiúk, férfiak/nők egyaránt. 

5. Szívesen írsz motiváló posztokat! Saját tapasztalatok adják az ihletet vagy adott időszakban történt, látott vagy hallott eseményekről írsz szívesebben?

Igazából mindegyik adja az ihletet; saját tapasztalatok, időszakosan történt dolgok, látott vagy hallott események is. Egyformán szívesen írok róluk.

6. Mi alapján választod ki az interjú alanyaid?

Jó kérdés. :D Nem tudom… Csak úgy eszembe jut, hogy igen kéne Vele egy interjú. Nem a követők számát nézem, csak próbálok példát mutatni a világnak, hogy nem csak egészséges emberek vannak, hanem sajnos elég sok betegséggel élő ember van, sokszor egészen pici gyerekek is. Én sosem ítélkeztem mások felett, engem nem taszít ez a téma. Szívesen is csinálom az interjúkat. :) 

7. A családtagjaid tudják hogy blogolsz? Van-e példaképed?

Igen, tudják. De lehet már 2 vagy 3 elfelejtette már. :D Legjobban az egyik testvérem követ és olvas. Példakép? Weisz Fannit említeném meg, mellette nagyon értékelem azokat az embereket is akik alapítványoknál, önkéntesként, de azon dolgoznak hogy másokon segítsenek.

8. A blogod alapján fontos számodra a természet, a környezet, állattartás. Foglalkozol olyan témákkal, amik megosztóak lehetnek. Szívesen írsz, az emberiséget megosztó témában? Fontosnak tartod, hogy ezekről olvassanak?

Igen, fontosnak tartom. Természetesen csak óvatossággal. Nem biztos, hogy amiről éppen írtam vagy írnék az tetszene-e másoknak is. Senkit sem szeretnék megbántani, ez az én véleményem, és ahány ember annyi féle vélemény.  Mint a blogomon is észrevehető, így inkább finoman fogalmazok, és fontosnak érzem hogy őszintén írjak. Szerintem az is lényeges, hogy a tabu témákat se rejtsük véka alá, tudjunk ezekről is beszélni, írni. Az állatokkal kapcsolatos témát azért is hoztam fel, mert sajnos vannak akik nincsenek tisztában mekkora felelősség is tud lenni,  vannak akik inkább kidobják, olykor megmérgezik, jobb esetben menhelyre kerül. Szerencsére sok jó gazdi van, aki tényleg őszintén szereti és törődik a kis kedvencével. Emellett szeretem a természetet, az állatokat. :) 

9. Milyen visszajelzéseket kaptál eddig a blogoddal kapcsolatban?

Sok pozitív visszajelzést kaptam, és mindig örülök nekik :)

10. Van e akitől segítséget kérhetsz az írással kapcsolatban?

Igen, a párom. Mivel sajnos vagy sem, de a hallássérültségem miatt vannak szavak, fogalmazások amelyeket én teljesen máshogy hallok vagy értelmezek, nehezebben fejezem ki magam. De szerencsére mióta blogolok egyre többet fejlődök, amit ő is megjegyzett már, és hát szeret is nekem segíteni. Megosztom vele a gondolataim, meg ki szoktam kérni a véleményét. :) 

10+1. Mik a terved a jövőt illetően a blogoddal? Készülsz-e nagyobb dologra? 

Ez is jó kérdés. :D Továbbra is szeretnék inspirálni másokat, segíteni a blogommal másokon, pozitív maradni és tartani a frontot. ;) Jó lenne, elképzelésem is van, majd idővel kiderül. :) Klaudinak köszönjük a válaszait és azt, hogy részt vett az interjúban.

Ne felejtsétek el, májusban kiírt játékunkat, amelyről IDE KATTINTVA olvashattok. 


A blogzaholic csapata:
💻 
https://www.facebook.com/blogzaholic
📧 blogzaholic@gmail.com

Related Articles

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése